X

Arthur Korn

Arthur Korn

Arthur Korn Biyografisi

Alman fizikçi Arthur Korn 1902 yılında fotoelektrik kopya sistemini (Faks makinesi) geliştirmiştir.

Arthur Korn, 20 Mayıs 1870 tarihinde Wrocław, Polonya’da Yahudi Moritz ve Malwine Schottlaender’in oğlu olarak doğmuştur. 15 yaşında girip fizik ve matematik eğitimi aldığı Leipzig Üniversitesinden 1890 yılında mezun oldu. Daha sonra Berlin, Paris, Londra ve Würzburg‘da eğitimine devam etti.

1895’te Münih Üniversitesi‘nde öğretim üyesi oldu ve 1903’te profesör olarak atandı.

1903-1908 yılları arasında Berlin Üniversitesi‘nde Fizik Profesörü olarak çalıştı. Ardından 1914-1936 yılları arasında Berlin Teknoloji Enstitüsü fizik kürsüsünde profesör olarak çalışan ünlü Alman fizikçisi Korn, 1903’te Paris‘te yapılan fototelgraf deneyleri ile tanındı.

1843 yılında Alexander Bain tarafından üretilen ilk faks makinesi, kabartma harfleri tarayarak elektrik sinyalleri gönderen bir sarkaçtan oluşuyordu. Modern faks makinelerinde ise gönderilen dokümandan yansıyan ışığı algılayan diyotlar kullanılır. 1922’de Alman fizikçi Arthur Korn, radyo dalgaları ile Avrupa’dan Amerika’ya fotoğraf göndermiştir.

Arthur Korn, ilk faks gönderimini 1907’de Münih ile Berlin arasında yaptığı bir fotoğraf iletimi ile gerçekleştirdi. 1902’de ilk pratik fotoelektrik kopya sistemi, Arthur Korn tarafından tanıtıldı. Korn’un sisteminin ticari kullanımı beş yıl sonra Almanya‘da başladı. 1910 yılında Paris, Londra ve Berlin, telefon ağının üzerinden yapılan kopya iletimi yoluyla birbirine bağlandı.

Arthur Korn’un fototelgraf olarak adlandırılan çalışması İspanyol iç savaşında ve Rusya, Polonya, İtalya, Almanya gibi ülkelerin askeri çalışmalarında kullanıldı.

Yahudi kökenli olan Dr. Arthur Korn, 1935’te Nazi Partisi’nin yükselişiyle görevinden alındı. Arthur Korn, 1939 yılında ailesiyle birlikte Amerika’ya göç etti ve New Jersey’de bir enstitünün Elektrik Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Arthur Korn, 22 Aralık 1945 tarihinde Jersey City, New Jersey, ABD’de 75 yaşında ölmüştür.

Kategoriler: A
Benzer Biyografiler