X

Aydın Ünal

Aydın Ünal

Aydın Ünal Biyografisi

Aydın Ünal, 22 Ocak 1970 tarihinde Ankara‘nın Keçiören ilçesinde doğmuştur. Babası Hüseyin Ünal, annesi Zekiye Ünal’dır. Babası marangozdu. Aslen Ankara’nın Güdül ilçesindendirler. Ortaokul ve liseyi Ankara Merkez İmam Hatip okulunda okudu ve oradan mezun oldu. ODTÜ Kimya bölümünü kazandı ama kaydını yaptırdığı Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz dili öğretmenliğinden mezun oldu.
Üniversite yıllarında, bir şirkette 45 gün gece bekçiliği yapıp kazandığı para ile daktilo satın aldı.

Kitap okumaya ilk Yaşar Kemal, Fakir Baykurt gibi solcu yazarların kitaplarıyla başladı. 80’lerde İsmet Özel, Oğuz Atay, Nuri Pakdil, Ece Ayhan, Sezai Karakoç gibi yazarların kitaplarını okudu.

Aydın Ünal, Çok sayıda dergi, gazetede ve çeşitli medya kuruluşlarında muhabir, yazar ve yönetici olarak çalıştı. Birey, Yörünge, Belde, Ülke, İkindi Yazıları, Hece, Tezkire gibi yayınlarda yazdı. Şiir hikâye ve makaleleri yayınladı. 1990’larda sinema eleştirileri yazdı. Quentin Tarantino hayranı olan Aydın Ünal, ‘The Matrix’ filminden sonra sinema üzerine yazmayı bıraktı. Birlik Radyo’da uzun süre yayıncılık yaptı.

Sonra Milli Selamet partisi çizgisindeki HAK-İş Sendikası’nda 5-6 yıl basın müşaviri olarak çalıştı. 1984 yılında Fethullah Gülen örgütüyle irtibatı oldu ama 4 yıl sonra ayrıldı.

Aydın Ünal, 2002 yılından itibaren Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, Başbakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Başmüşavirliği, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

O devirde bakan olan Ali Babacan‘ın konuşma metinlerini kaleme aldı.

İngilizce bilen Aydın Ünal, Sevilay Ünal ile evlidir ve Mehmet Yusuf (d.2005) adında bir oğlu vardır.

Aydın Ünal, 2007 ve 2015 yılları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın metin yazarlığını yaptı. Haziran 2015 seçimlerinde aday olabilmek için görevinden istifa etti. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde 25. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçildi.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçildi. 17 Kasım 2015 – 24 Haziran 2018 tarihleri arasında TBMM’de milletvekili olarak İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi görevi yaptı. TBMM, Filistin ve Lübnan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı.

15 Temmuz 2016 gecesi, Feto darbesi sırasında bombalar düşerken TBMM sığınağında 4 partinin ortak bildirisini yazmak görevi ona düştü.

Aydın Ünal, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesidir.

Aydın Ünal, 29 Şubat 2016 tarihinde yazmaya başladığı Yeni Şafak gazetesinde yazmayı 21 Ocak 2019 tarihinde bıraktı.

Kategoriler: A
Benzer Biyografiler