Gökçe Fırat Çulhaoğlu

Gökçe Fırat Çulhaoğlu Biyografisi

Ulusal Parti Genel Başkanıdır.

Gökçe Fırat Çulhaoğlu, 8 Mart 1974 tarihinde istanbul’da memur bir ailenin oğlu olarak doğmuştur. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra Kalkınma Ekonomisi bölümünde yüksek lisans yapmış fakat tez aşamasını tamamlayamamıştır.

1994-2000 tarihleri arasında İşçi Partisi üyesi olarak görev yaptı. Bu partide Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı ve İşçi Partisi Merkez Komite üyesi olarak sorumluluk üstlendi. 18 Ocak 2000’de İşçi Partisinden istifa etti. 2000 yılının Ocak ayında İP ile ilişkisinin kesilmesinin ardından Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu (ADKF) adıyla faaliyet gösteren çevre, CHP‘ye katıldı. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal törenle CHP‘ye katılan grup adına Gökçe Fırat Çulhaoğlu‘na rozet taktı. Kemal Derviş‘in 23 Ağustos 2002’de CHP’ye katılması üzerine bu durumu protesto ederek CHP’den istifa etti.

2000 yılında “İleri” dergisini çıkardı.

16 Mart 2010 tarihinde Ulusal Parti Genel Başkanı görevine gelen ve Fırat Çulhaoğlu, 8 Nisan 2002 tarihinden beri Türksolu gazetesinin başyazarlığını da sürdürmektedir.

Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ulusal Parti olarak 2011 Türkiye genel seçimlerine katılmadı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde her bölgede CHP ya da MHP‘den güçlü olanına oy verilmesi çağrısında bulunan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu‘nu destekledi.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde de seçime katılmayan Ulusal Parti olarak kendi bölgesinde bağımsız aday Osman Pamukoğlu‘na oy vereceğini duyuran Gökçe Fırat Çulhaoğlu, diğer bölgelerde barajı geçecek muhalefet partilerine oy verilmesi gerektiğini savundu.

Yazıları ve attığı “tweet”ler yüzünden “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla hakkında davalar açıldı, 31 Mayıs 2015‘te Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit suçlamasıyla tutuklandı. 19 Haziran 2015’te 6 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle hakkında iddianame hazırlandı ve tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 15 Aralık 2015 tarihinde İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen karar ile 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası verildi.

Gökçe Fırat Çulhaoğlu, 31 Ağustos 2016 tarihinde FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verildiği için savclığa giderek teslim oldu. 3 Eylül 2016 tarihinde nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Murat Aksoy, Atilla Taş, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu‘nun tutuklanmasına karar verildi.

31 Mart 2017 tarihinde suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması, tutukluluğun tedbir mahiyetinde bulunması ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tutuklu sanıklar Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Oğuz Usluer ve Murat Aksoy‘un haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verildi. Mutlu Çölgeçen‘in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ayrı bir soruşturma kapsamında, tahliyelerine karar verilen 13 sanık hakkında “Darbeye teşebbüs” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından gözaltı kararı çıkardı ve ilk etapta 7 günlük gözaltı kararı alındığı belirtildi. 14 Nisan 2017 tarihinde ise aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy ile Gökçe Fırat Çulhaoğlu‘nun da bulunduğu 12 şüphelinin “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklanmalarına karar verildi.

Kitapları :
Kuvayı Milliye: Türk Devrimi’nin Ulusal ve Evrensel Kaynakları
Afganistan’dan Irak’a Amerika’nın Sömürgeleştirme Saldırısı
Türk’ün Ateşle İmtihanı: Atatürkçülük ve Vatan Savunması
Milli Güçlerin Yol Haritası: Ya İstiklal Ya Ölüm
Müttefik Kuşatması
Atatürk’ün Altı Ok’u
Gerçek Atatürkçülük
Ulusal Sol İdeoloji
Kürt-İslam Faşizmi
İstila: Kürt Sorununda Gizlenen Gerçekler ve Kürt İstilası
Artık Susma Yorgun Demokrat
Ulusal Çözüm: İşbirlikçiliğe karşı Atatürkçülük
Kemale Ermek
Atatürkçülük ve Sosyalizm
Şehidim Aslanım Boşuna mı Öldün
Türk Sosyalizmi
Kürt Irkçılığı ve Faşizmi
Türk Yurdu Anadolu
Türk Ordusunun Tasfiyesi, Yeniçeri kıyımından Ergenekon tertibine
Mustafa Kemal’in Askerleriyiz
Paralel Devletler Savaşı
Belgelerle AKP-PKK İttifakı (2002-2015)