H.Ahmet Çelik

iş adamı, gazeteci

1953 yılında Nevşehir Kozaklı ilçesi Kapaklı köyünde doğdu. Kayseri Ticaret Lisesi’nden sonra, 1975 yılında Ankara İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi.

İlgi alanı olan Türk Tarihi ve Türkolojiyle ilgili çalışmalar yaptı.

1976 yılında TRT Ankara Televizyonunda çalıştı. 1979 yılında TRT İstanbul Radyosunda 14 yıl süreyle Şef Prodüktör olarak görev yaptı. Bu dönemlerde TRT’de ilk defa dramatize edilmiş Türk tarihine konu olan: Tarihimizden Portreler, Tarihimize şan verenler, Anadoluyu Vatan Kılanlar, Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar gibi programlarla Türk milletinin sesine tercüman oldu.

1992 yılında TRT’den ayrılarak TGRT kuruluş çalışmalarında yardımcı oldu. TGRT FM’in 2 sene Genel Müdürlüğünü yaptı. 1994 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Geleneksel Gülhane Şenliklerinin Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Bu görevi 1999’a kadar devam etti.

1999 seçimlerinde MHP Nevşehir milletvekili adayı oldu 14 oyla milletvekilliğini kaybetti.

H.Ahmet Çelik 1990 yılında kurduğu Elmas Reklam Ajansı ile iş hayatına girdi. İş dünyasındaki çalışmalarını, Elmas Madencilik ve Elmas Eğitim hizmetleri ile sürdüren H.Ahmet ÇELİK halen İstanbul’da çeşitli semtlerinde hizmet veren 7 adet Yüksek Öğrenim kız öğrenci yurdu kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak iş dünyasındaki hizmete devam etmektedir.

Sürekli sarı basın kartı sahibidir.

H.Ahmet Çelik 2008 yılında günlük olarak yayınlanan Türk Haber Gazetesinde imtiyaz sahibiydi. Meslek hayatı boyunca pek çok ödülü bulunan H.Ahmet ÇELİK, 1985 ve 1992 yıllarında 2 defa Yılın gazetecisi seçilerek Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Onur belgesi almıştır. 1989 yılında da Türkiye Milli Kültür Vakfı’nın verdiği “Türk Milli Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştür.

H.Ahmet Çelik, ASAM – Avrasya Bir Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ve Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi görevini de sürdürmektedir.

ESERLERİ:

H. Ahmet Çelik’in, “Oğuz Kağan Destanı” “Tarihimize Şan Verenler” “Nasrettin Hoca”, “Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar” ve “Anadoluyu Vatan Kılanlar” ve “Turan İllerinden Gezi Notları” adında yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.