X

Meltem Açıkel

Meltem Açıkel

Meltem Açıkel Biyografisi

Aşçı-TV Programcısı-Yazar

Yıllardır televizyon kanallarında yemek programları sunmaktadır.

Meltem Açıkel, 1965 yılında istanbul’da doğmuştur. Meltem Açıkel, ilk ve orta öğrenimini Emirgan’da tamamladı. Liseyi Moda Kız Meslek Lisesi’nde okudu. Takı tasarımı ve mutfak sanatları eğitimi aldı. Uzun yıllar farklı mutfak atölyelerinde işletmeci ve eğitmen olarak görev aldı, kendi mutfağını her yıl daha çok zenginleştirmek için çalıştı. 2000 yılından sonra, mutfak atölyesinin yanı sıra takı tasarımı için atölyesini kurdu.

Dünyanın farklı yerlerinden antika takı parçaları topladı, değerli ve yarı değerli taşlar ile birleştirdi ve kişiye özel tasarımlar gerçekleştirdi. 2004 yılından itibaren televizyon kanallarında yemek programları yaptı. Kadınlarımızın iş ve meslek sahibi edindirilmesi konulu bir sosyal sorumluluk projesinde mutfak eğitmeni olarak görev alıyor.

Meltem Açıkel, uzun süre Kanal 7 ekranlarında İkbal Gürpınar programında yemek yaptı. Daha sonra da Zahide Yetiş’in programına çıkmaya başladı.

Meltem Açıkel, ev temizliğinden mutfak bilgilerine, elbiselerden yemek pişirmeye kadar püf noktaları konusunda bilgiler veriyor.

Meltem Açıkel, “Meltem’den Mutlu Tarifler” adlı kitabı hazırlamıştır. Aynı zamanda bir sesli yemek kitabı olan bu sistem az gören ve hiç görmeyen engelli bireylerin de faydalanması için hazırlanmıştır.

2000 Yılından beri takı tasarımı yapmaktadır.

Eylül 2014 tarihinden bu yana TRT 1 ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan “Ana Ocağı” programında yarışmacılara eğitmen anne olarak Meltem Açıkel, Zehra Şener ve Ümmiye Koçak görev yapmıştır.

Kitapları :
2013 – Meltem’den Mutlu Tarifler

Katıldığı Tv Programları :
Nilgün Belgün ile Yeni Bir Gün (Fox Tv)
Melek Baykal (Star Tv)
Dr Ender Saraç’la Sağlıklı Günler (Show Tv )
İclal Aydın ile Hayat Güzeldir (Show Tv)
Zahide ile Yetiş Hayata (Zahide Yetiş) (Atv)
Ana Ocağı (TRT 1)

Meltem Açıkel’den Hayatı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler :
Ayakkabılardaki kötü kokuları gidermek için bir çorba kasesine karbonat koyarak içine bir miktar su koyalım ve ayakkabılarımızı içine batırdığımız bir bezle silelim. Böylece kötü ayakkabı kvardır. Kötü kokan ayakkabıların içinde bir miktar karbonat serpin kötü kokular gidecektir. Her türlü ayakkabıda kullanabilirsiniz.

Balık kızarttıktan sonra tavanızı kesinlikle sıcak su ile ıslatmayınız. Koku pişer. Soğuk su ile yıkadıktan sonra sıkılmış limon kabuğunu tavanın içine koyup içine su koyun ve kısı ateşte kaynatın. Evin içindeki koku gidecektir. Hatta evde çubuk tarçın ya da karanfil varsa içine atabilirsiniz.

Bulaşık makinesi içinde kötü koku var ise bir adet limon kabuğu koyarak kötü kokuyu giderebilirsiniz.

Lahana ve karnabahar haşlarken koku oluşmaması için limonu dilimleyip içine atın. Böylece koku olmaz ve evin içine de koku yayılmaz.

Tavuğun ve etin lezzetini artırmak için tavaya yağı koyduktan sonra nane, biberiye, maydanoz atın. Sonra bunların kızartıktan sonra etinizi ve tavuğunuzu pişirin çok lezzetli olmaktadır.

Sucuğun dış kısmındaki küfü önlemek için, sucuğun zarının üzerini limonla ovunuz. Böylece sucuğunuz küflenmez.

Kategoriler: M
Benzer Biyografiler